Rob's kookboek

Hollandse zeetong

Sole à la Hollandaise

Benodigdheden
  • 4 tongen van 250 g
  • tijmpoeder
  • laurierpoeder
  • gedroogde dragon
  • 50 g boter
  • 2 citroenen
  • peterselie
  • 400 ml hollandaise saus
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak de hollandaise saus en houd deze warm.
  2. Was wat peterselie en hak ze fijn.
  3. Zorg dat het donkere vel van de tongen is gehaald.
  4. Maak met een scherp mes enkele schuine sneden in het vlees.
  5. Geef er zout en peper over en wat tijmpoeder, laurierpoeder en verpulverde dragon.
  6. Pers een citroen uit en sprenkel wat citroensap over de tongen.
  7. Smelt 50 gram boter en bestrijk daar ruim de tongen mee.
  8. Steek de salamander aan en grilleer de tongen gedurende enkele minuten aan beide kanten.
  9. Snij de tweede citroen in schijfjes.
  10. Als de tongen mooi bruin zijn, leg ze dan op een voorverwarmde schaal, geef er gehakte peterselie over, garneer met de schijfjes citroen en geef over elke tong een lepel hollandaise saus.
  11. Serveer de rest van de saus er in een sauscière bij.