Rob's web

Melk en tarwe, de ziekmakers van miljoenen

Home - Voedingsleer - Dieëten - Melk en tarwe, de ziekmakers van miljoenen


Iedereen die zich verdiept heeft in het bloedgroepdieet of de rol van voeding bij bijv autisme, huidproblemen, darmproblemen weet het eigenlijk al. Met name zuivel en tarwe zijn voor veel mensen met vage chronische klachten de hoofdrolspelers. De ene zal heftiger reageren dus er zullen altijd verschillen in schade zijn, bij de ene is dat vermoeiheid na bijv een broodmaaltijd bij de andere uit dit zich bijvoorbeeld in huidproblemen.

In Engeland schijnt dit muntje nu eindelijk te gaan vallen. Steeds meer artsen en specialisten beginnen te snappen dat onze dagelijkse voeding de veroorzaker is van veel aandoeningen en mentale problemen.

Hieronder 3 zeer belangrijke links:

Belangrijk artikel in de Engelse krant (Independent)

Almost half the population is suffering from common complaints such as exhaustion, colds and migraines because of food intolerance, according to a new report published tomorrow. "Around 20 million people are suffering from symptoms that impact on their daily lives and yet they are not able to get help from the NHS," said Muriel Simmons, Allergy UK's chief executive.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/pasta-and-milk-are-root-cause-of-ill-health-for-millions-6229021.html

Zeer belangrijk van de Engelse allergie vereniging

Stolen Lives 3 - January 2007

In this latest edition of the ‘Stolen Lives’ series, we see how sufferers feel that their symptoms are treated dismissively by health care professionals and they are left without proper guidance and advice despite the very significant impact on their lives.

StolenLives7.pdf

Een gratis database mbt voeding en bloedgroep

www.dadamo.com/typebase4/typeindexer.htm

Wil je meer weten of de rol van voeding bij jouw bloedgroep dan is het beste boek wat je hierover kunt lezen:

Het Bloedgroepdieet, de leefregels van Peter D'Adamo
Paperback | 424 Pagina's | de Kern | ISBN10: 9032508431 | ISBN13:9789032508432

Dit boek is een echte eyeopener en laat oa zien dat mager rood vlees voor A mensen funest is en weer gezond is voor O mensen (verklaart ook weer succes van Atkins dieet bij O mensen). Zuivel is alleen weer alleen interessant voor B mensen. Tarwe is de grootste verstoorder voor O en kan ook bij A mensen het immuunsysteem dusdanig verstoren en samen met zuivel voor een overdosis slijm en gerelateerde klachten zoals astma, bronchitis, verkoudheid en holteonstekingen zorgen.

Meer info: bloedgroependieet

Help anderen door deze informatie door te geven zodat meer mensen kunnen kijken of dit hun jarenlange klachten kan verminderen. Hoe minder medicijnen je nodig hebt hoe beter voor je lichaam.

Meer kennis = betere keuzes maken = een gezonder lichaam = waardevoller leven.

Tarwe en darmproblemen

Algemene symptomen van problemen aan de darmen zijn: spijsverteringsklachten zoals maagklachten, gasvorming, constipatie of diarree, vaginale schimmels, zwemmerseczeem, allergieën, astma, hormonale klachten, pijnlijke spieren en gewrichten, tekorten aan voedingsstoffen, etc.

http://integraalmedischcentrum.nl/page/70/?section=22

Diabetespatienten mogen granen en aardappelen eten: ONZIN

Granen bevatten voor het grootste deel zetmelen. Zetmelen zijn polysaccharides, oftewel ketens van saccharides (glucose). Deze ketens worden in de darmen gesplitst (verteerd) in monosaccharides. In een zeer korte tijd, absorberen de darmen deze monosaccharides (in de vorm van glucose en fructose). De snelheid waarmee zetmelen verteerd en geabsorbeerd worden is hoger dan de snelheid waarmee kristalsuiker geabsorbeerd wordt. Een schepje suiker voor de energie is dus eigenlijk onzin. Het werkt beter en sneller om een witte boterham op te eten. Zetmelen in rijst, aardappelen, maïs, tarwe en de overige granen zijn dus per definitie slechter voor een diabetespatiënt dan kristalsuiker zelf! Per voedsel is een glycemische index bepaald. Deze indexwaarde geeft aan hoe snel voedsel geabsorbeerd wordt en dus hoeveel impact het heeft op de bloedsuikerspiegel. De waarde van puur glucose is vastgesteld op 100. Kristalsuiker ligt rond de 65, terwijl aardappelen, maïs en witte tarwe een index hebben van rond de 80.

voedingswaar.nl/suiker.htm

Leaky Gut Syndroom

Het Leaky Gut Syndroom is een lekkende darm. Hierdoor komen voedselresten, bacteriën en andere giftige stoffen in het lichaam terecht, die normaliter in de darm blijven. Hierdoor treedt een vergiftiging van het lichaam op. De grootste oorzaak hiervan is een allergie voor gluten (eiwitten in granen als tarwe, gerst etc.).

Darmproblemen en voeding

Rauwe appels, rauwkost en granen zijn goed, vooral gierst, bulger en rijst. Rogge, tarwe en haver zijn veel te zwaar. Bij gestoomde groenten vooral venkel dat de spijsvertering stimuleert. Gekookte groenten en zware pappen worden afgeraden omdat zij de spijsvertering alleen belasten zolang deze nog niet sterk genoeg is. Groenten stomen is beter. Voedsel moet zout-, vet- en eiwitarm zijn. Suiker moet ook worden ontraden, want suiker veroorzaakt gisting in de darmen en ontregelt daardoor de darmflora.

www.fredvanbeek.com/gezond/darm.htm