Rob's kookboek

Kipsaté met 2 sauzen

Bereidingstijd
  • 50 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g kipfilet
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel trassi
  • 1 mespunt sambal
  • ¼ theelepel djinten
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • sap van ½ citroen
  • satéstokjes
Benodigdheden Ketjapsaus
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • 2 fijgehakte rode pepertjes
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • zout
Benodigdheden Pindasaus

Bereidingswijze
  1. Pel en snipper de knoflook.
  2. Smelt de boter.
  3. Wrijf de knoflook met de trassi, de sambal en djinten tot een pasta.
  4. Voeg de gesmolten boter, de ketjap en het citroensap toe.
  5. Snijd de kipfilets in lange repen.
  6. Marineer ze 30 minuten in het ketjapmengsel.
  7. Week de satéstokjes 10 minuten in koud water.
  8. Steek de repen kip aan de satéstokjes.
  9. Verwarm de grill of barbecue voor.
  10. Rooster de satés in ca. 12 minuten gaar.
  11. Keer ze regelmatig en let erop dat het vuur niet te warm is.
  12. Serveer de satés met de sausjes.
Bereidingswijze Ketjapsaus
  1. Meng de ingrediënten en breng het op een laag vuurtje aan de kook.
  2. Kook 1 minuut door en laat de saus afkoelen.
Bereidingswijze Pindasaus