Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kipgerechten
- Kipsaté met 2 sauzen
Kipsaté met 2 sauzen
Bereidingstijd
50 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
400 g kipfilet
25 g boter
2 teentjes knoflook
½ theelepel trassi
1 mespunt sambal
¼ theelepel djinten
4 eetlepels ketjap manis
sap van ½ citroen
satéstokjes
Benodigdheden Ketjapsaus
1 fijngehakte kleine ui
2 fijgehakte rode pepertjes
sap van 1 citroen
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel bruine basterdsuiker
zout
Benodigdheden
Pindasaus
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook.
Smelt de boter.
Wrijf de knoflook met de trassi, de sambal en djinten tot een pasta.
Voeg de gesmolten boter, de ketjap en het citroensap toe.
Snijd de kipfilets in lange repen.
Marineer ze 30 minuten in het ketjapmengsel.
Week de satéstokjes 10 minuten in koud water.
Steek de repen kip aan de satéstokjes.
Verwarm de grill of barbecue voor.
Rooster de satés in ca. 12 minuten gaar.
Keer ze regelmatig en let erop dat het vuur niet te warm is.
Serveer de satés met de sausjes.
Bereidingswijze Ketjapsaus
Meng de ingrediënten en breng het op een laag vuurtje aan de kook.
Kook 1 minuut door en laat de saus afkoelen.
Bereidingswijze
Pindasaus