Rob's kookboek

Langouste uit Béarn

Langouste à la Béarnaise

Benodigdheden
  • 2 langoustes van 900 gram
  • 50 ml olijfolie
  • tijm
  • laurier
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • 200 ml béarnaisesaus
Bereidingswijze
  1. Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Voeg er wat tijm, peterselie en laurier bij en wat zout.
  3. Leg de langoustes twee minuten in deze kokende vloeistof, haal dan de pan van het vuur en laat de langoustes uitlekken.
  4. Snij de langoustes in de lengte doormidden.
  5. Besprenkel ze overvloedig met olie.
  6. Strooi er rijkelijk zout en peper over, zet ze onder de salamander en laat ze daar 15 minuten.
  7. Let op dat ze niet verbranden.
  8. Serveer ze in een schaal.
  9. Geef er béarnaisesaus bij.