Rob's kookboek

Duivelsaus

Benodigdheden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 30 g tomatenpuree
  • 500 ml Spaanse saus
  • 1 eetlepel Worchestershiresaus
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Doe in een sauspan met een dikke bodem de wijn, de azijn en ui.
  2. Laat dit op een hoog vuur inkoken tot de helft overblijft.
  3. Roer er de tomatenpuree door.
  4. Voeg al roerende de Spaanse saus aan toe en breng dit aan de kook.
  5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  6. Roer de Worchestershiresaus en de cayennepeper door.
  7. Zeef de saus en verwarm deze.
  8. Meng er tenslotte de peterselie door.