Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Sauzen
- Jagerssaus
Jagerssaus
Benodigdheden
100 g champignons
1 kleine ui
45 g boter
100 ml droge witte wijn
100 ml runderbouillon
40 g tomatenpuree
150 ml
Spaanse saus
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Hak de champignons en de ui fijn.
Fruit eerst de champignons in 20 g boter.
Voeg dan na 5 minuten de ui toe en laat deze zachtjes bruin bakken tot alle vocht is verdampt.
Roer er de wijn en de runderbouillon door en laat het inkoken tot de helft overblijft.
Meng er de tomatenpuree en de Spaanse saus door.
Verdeel 25 g boter in klontjes.
Klop deze vlak voor het serveren, van het vuur af, een voor een door de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer er tenslotte de peterselie door.