Rob's kookboek

Jagerssaus

Benodigdheden
  • 100 g champignons
  • 1 kleine ui
  • 45 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 40 g tomatenpuree
  • 150 ml Spaanse saus
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Hak de champignons en de ui fijn.
  2. Fruit eerst de champignons in 20 g boter.
  3. Voeg dan na 5 minuten de ui toe en laat deze zachtjes bruin bakken tot alle vocht is verdampt.
  4. Roer er de wijn en de runderbouillon door en laat het inkoken tot de helft overblijft.
  5. Meng er de tomatenpuree en de Spaanse saus door.
  6. Verdeel 25 g boter in klontjes.
  7. Klop deze vlak voor het serveren, van het vuur af, een voor een door de saus.
  8. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer er tenslotte de peterselie door.