Rob's kookboek

Speksaus

Benodigdheden
  • 300 g gerookte vetspek
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml Spaanse saus
Bereidingswijze
  1. Snijd de spek in dobbelsteentjes
  2. Bak in een koekenpan de dobbelsteentjes spek uit tot ze goudbruin zijn.
  3. Giet er voorzichtig 1 deel van het bakvet af.
  4. Voeg aan de spek de ui toe en bak ook deze goudbruin.
  5. Meng er al roerende 1 eetlepel bloem door en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Giet er langzaam, al roerende, de bouillon bij.
  6. Voeg de knoflook toe en laat het op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 10 minuten gaar worden.
  7. Verwijder het knoflookteentje.
  8. Roer er tenslotte de Spaanse saus door.
  9. Verwarm de saus.