Rob's kookboek

Lamsbaron uit Limousin

Baron d'agneau à la Limousine

Benodigdheden
  • 1 lamsbaron
  • 140 ml olie
  • bardeerspek
  • 350 g champignons
  • 70 g boter
  • 10 plakken ham
  • tijm
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 10 sneden brood
  • 5 aardappels
  • 10 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 125 g gehakt
  • 700 ml bouillon
  • 20 kastanjes
  • 100 g boter
Bereidingswijze
  1. Bereid de baron als in lamsbaron met champignons.
  2. Maak het garnituur.
  3. Kruis hiertoe de kastanjes in en kook ze 10 minuten in water.
  4. Haal er dan beide schillen af en kook ze nog 45 minuten zachtjes in 200 ml bouillon.
  5. Neem grote aardappels, schil ze en snij ze doormidden.
  6. Haal ze uit zodat bakjes ontstaan.
  7. Snij deze aan de onderkant vlak, zodat ze blijven staan.
  8. Snij een kapje van de tomaten, haal ze leeg en laat ze uitlekken.
  9. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  10. Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  11. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de sjalotjes.
  12. Als ze kleur beginnen te krijgen voegen we de champignons en het gehakt toe.
  13. Werk het gehakt goed los.
  14. Zet de aardappels en de tomaten in een beboterde ovenvaste schaal en geef er de bouillon bij.
  15. Vul eventueel aan met water totdat ze net onder staan.
  16. Breng het aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  17. Haal ze er dan uit.
  18. Haal er ook de bouillon uit.
  19. Vul de aardappels en de tomaten met wat gehaktmengsel en zet er een kastanje bovenop.
  20. Zet ze weer terug in de schaal.
  21. Geef er bouillon bij totdat ze half onder staan.
  22. Schuif de schaal 15 minuten in een oven van 170 graden C.
  23. Bruineer ondertussen in de rest van de boter de sneden brood.
  24. Dan de plakken ham.
  25. Leg op elke snee brood een plak ham en zet hier een aardappel en een tomaat op.