Rob's kookboek

Bouillon klaren

Bereidingstijd
  • 60 minuten
Benodigdheden:
  • 1 l ontvette runderbouillon
  • 1 eiwit
  • 100 g tartaar
  • fijn gesneden groen van een kleine prei
  • 50 g wortel in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Tip van de kok
  • Gebruik voor het klaren van kippebouillon in plaats van tartaar, gehakte kipfilets en voor het klaren van visbouillon, magere vis zoals wijting.
Bereidingswijze
  1. Klop 1 eiwit met een paar eetlepels bouillon los.
  2. Meng in een pan de tartaar, prei, wortel en peterselie.
  3. Roer dan het eiwit erdoor.
  4. Giet er de koude bouillon over en breng het langzaam roerend, op een laag vuur, aan de kook.
  5. Houd het nu op een laag vuur 45 minuten tegen de kook aan.
  6. Zeef de bouillon voorzichtig door een vochtige doek.
  7. U heeft nu een glasheldere bouillon.