Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Soepen
- Gekroonde consommé
Gekroonde consommé
Benodigdheden voor 4 personen
4 plakjes diepvries bladerdeeg
50 g kipfilet
50 g champignons
800 ml
kippe-
of
runderbouillon
40 g gerookte ossetong
50 g belegen Goudse kaas
1 theelepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, snijd de champignons in dunne plakjes en kook deze 5 minuten in de bouillon.
Snijd intussen de tong en kaas in dunne reepjes en voeg deze, van het vuur af, samen met de peterselie toe aan de bouillon.
Zet 4 ovenvaste soepkommen omgekeerd op de plakjes bladerdeeg.
Snijd de plakjes met een extra rand van minstens 1 cm rondom de kommen uit.
Schep de warme soep in de kommen.
Leg het bladerdeeg als een hoedje op de kommen en druk dit goed op de rand.
Prik er 2 kleine gaatjes in.
Zet de kommen ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de hoed bol staat en goudbruin is gebakken.