Rob's kookboek

Gekroonde consommé

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 50 g kipfilet
  • 50 g champignons
  • 800 ml kippe- of runderbouillon
  • 40 g gerookte ossetong
  • 50 g belegen Goudse kaas
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, snijd de champignons in dunne plakjes en kook deze 5 minuten in de bouillon.
  3. Snijd intussen de tong en kaas in dunne reepjes en voeg deze, van het vuur af, samen met de peterselie toe aan de bouillon.
  4. Zet 4 ovenvaste soepkommen omgekeerd op de plakjes bladerdeeg.
  5. Snijd de plakjes met een extra rand van minstens 1 cm rondom de kommen uit.
  6. Schep de warme soep in de kommen.
  7. Leg het bladerdeeg als een hoedje op de kommen en druk dit goed op de rand.
  8. Prik er 2 kleine gaatjes in.
  9. Zet de kommen ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de hoed bol staat en goudbruin is gebakken.