Rob's kookboek

Kippebouillon

Bereidingstijd
  • 10 minuten
Trektijd
  • 4 à 5 uur
Benodigdheden
  • 1½ l water
  • 500 g kippevlees
  • Het wit van een halve prei
  • 1 takje peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 1 takje tijm
  • 1 kleine ui
  • 50 g wortel
  • ½ laurierblaadje
  • 1 mespunt kerrie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Doe in een pan met water het kippevlees.
  2. Breng dit op een matig vuur aan de kook.
  3. Schep het schuim er regelmatig af met een schuimspaan.
  4. Maak een bouquet garni van de prei, de selderij, de peterselie, de tijm en het laurierblad.
  5. Voeg dit, samen met de in schijven gesneden wortel, ui waarin de kruidnagels zijn gestoken, de kerrie, het zout en de peper, toe aan het vocht.
  6. Laat alles op een laag vuur in een gesloten pan ca. 4 uur trekken.
  7. Zeef de bouillon 2 keer, eerst door een zeef en vervolgens door een vochtige doek.
  8. Ontvet de bouillon bijvoorbeeld door deze koud te laten worden en dan het gestolde vet eraf te scheppen.
  9. U heeft hierna ca. 1 liter bouillon.