Rob's kookboek

Lady Curzonsoep

Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 ml ossestaartbouillon
  • 10 g boter
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 sjalotje
  • 50 ml droge sherry
  • 100 ml slagroom
  • zout
  • peper

De originele Lady Curzonsoep wordt gemaakt met schildpadbouillon.

Bereidingswijze
  1. Laat in een pan op een matig vuur de bouillon inkoken tot 600 ml overblijft.
  2. Smelt de boter op een laag vuur in een sauspan en fruit hierin de kerrie en het uitgeperst sjalotje.
  3. Voeg er de ingekookte bouillon en sherry aan toe en breng dit al roerende aan de kook.
  4. Klop de slagroom niet te stijf.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep deze in ovenvaste kopjes.
  6. Verdeel er de slagroom erover.
  7. Zet de kopjes vlak onder de voorverwarmde grill of bovenin een voorverwarmde zeer hete oven en laat de room snel goudbruin kleuren.
  8. Serveer de soep direct.