Rob's kookboek

Ossestaartbouillon

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Trektijd
  • 4 à 5 uur
Benodigdheden
  • 250 g winterwortel
  • 2 grote uien
  • ½ kleine prei
  • 750 g ossestaart
  • 50 g boter
  • 1,5 l koud water
  • 3 takjes selderij
  • 1 takje marjolein
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 10 peperkorrels
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de wortel in schijven, de uien in stukjes en de prei in ringen.
  2. Was de ossestaart en droog deze zorgvuldig af met keukenpapier.
  3. Hak de staart in stukken en bak deze samen met de gesneden groente, onder voortdurend omscheppen, in een braadpan in de boter in 3 minuten op een hoog vuur bruin.
  4. Giet er het water bij en voeg er de kruiden en een mespunt zout aan toe.
  5. Breng dit langzaam aan de kook en laat het op een laag vuur 4 uur zachtjes trekken.
  6. Zeef en klaar de bouillon.
  7. Breng de bouillon op smaak met peper en zout.