Rob's kookboek

Visbouillon

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Trektijd
  • 30 minuten
Benodigdheden
  • 1 l water
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1,5 kg visafval en graten
  • 1 middelgrote ui
  • ½ laurierblad
  • de stengels van 6 takjes peterselie
  • 1 takje tijm
  • Het wit van een prei
  • 5 druppels citroensap
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Doe in een pan met water de vis.
  2. Breng dit op een matig vuur aan de kook.
  3. Schep het schuim er regelmatig af met een schuimspaan.
  4. Maak een bouquet garni van de prei, de peterselie, de tijm en het laurierblad.
  5. Voeg dit, samen met het citroensap, het zout en de peperkorrels, toe aan het vocht.
  6. Laat alles op een laag vuur in een gesloten pan ca. ½ uur trekken.
  7. Zeef de bouillon 2 keer, eerst door een zeef en vervolgens door een vochtige doek.
  8. Ontvet de bouillon bijvoorbeeld door deze koud te laten worden en dan het gestolde vet eraf te scheppen.
  9. U heeft hierna ca. 1 liter bouillon.