Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Soepen
-
Bouillon
- Visbouillon
Visbouillon
Bereidingstijd
15 minuten
Trektijd
30 minuten
Benodigdheden
1 l water
250 ml droge witte wijn
1,5 kg visafval en graten
1 middelgrote ui
½ laurierblad
de stengels van 6 takjes peterselie
1 takje tijm
Het wit van een prei
5 druppels citroensap
zout
peper
Bereidingswijze
Doe in een pan met water de vis.
Breng dit op een matig vuur aan de kook.
Schep het schuim er regelmatig af met een schuimspaan.
Maak een bouquet garni van de prei, de peterselie, de tijm en het laurierblad.
Voeg dit, samen met het citroensap, het zout en de peperkorrels, toe aan het vocht.
Laat alles op een laag vuur in een gesloten pan ca. ½ uur trekken.
Zeef de bouillon 2 keer, eerst door een zeef en vervolgens door een vochtige doek.
Ontvet de bouillon bijvoorbeeld door deze koud te laten worden en dan het gestolde vet eraf te scheppen.
U heeft hierna ca. 1 liter bouillon.