Rob's kookboek

Wildbouillon

Bereidingstijd
  • 10 minuten
Trektijd
  • 4 à 5 uur
Benodigdheden voor 1 l bouillon
  • ½ kg wildresten
  • 1 in ringen gesneden ui
  • 100 g winterwortel
  • 1 kleine prei in stukken
  • 50 g boter
  • 2 l koud water
  • 3 takjes selderij
  • 3 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 10 peperkorrels
  • 8 jeneverbessen
  • zout
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter.
  2. Bak de wildresten samen met de gesneden groenten, onder voortdurend omscheppen, in 3 minuten snel rondom bruin.
  3. Giet er het water bij en voeg er de selderij, de peterselie, de knoflook, de tijm, het laurierblad, de kruidnagel, de peperkorrels, de jeneverbessen en zout aan toe.
  4. Breng dit langzaam aan de kook.
  5. Schep het schuim er zo nu en dan af.
  6. Laat de bouillon, op een laag vuur, in een gesloten pan ca. 4 uur trekken.
  7. Giet de bouillon eerst door een zeef en vervolgens door een vochtige doek.
  8. Verwijder het vet.