Rob's web

De industrie maakt ons al meer dan een eeuw ziek

Home - Voedingsleer - Dieëten - De industrie maakt ons al meer dan een eeuw ziek


Staar je niet blind op verpakte produkten, ze zitten bomvolle toevoegingen, chemische suikers, zouten en suikers, smaakversterkers en foute dikmakende oliën. Aan de ene kant vervuilt de industrie onze lucht, water en grond en aan de andere kant ons eten.

Men wil verslaafde klanten want dat is goed voor de business. De eerste stap naar een betere gezondheid is dan ook weer terug naar de basis. Vers natuurlijk voedsel dat nog levensenergie in de cellen bevat en niet vol zit met verslavende ingrediënten die alleen maar zorgen dat je overgewicht en klachten zullen toenemen.

Negeer die miljarden Euros aan propaganda en laat ze maar eens serieus gaan nadenken over de rommel die ze produceren. Goede wijn behoefd geen krans.

Ga weer natuurlijke producten eten die je zelf moet bereiden. Gebruik je conserven voor nood, kijk dan bij aankoop naar de ingrediënten lijst.

Gezondheid: de voedingsindustrie kan veel beter

De inzet van de Volksgezondheid wordt niet serieus genomen door de 25 grootste voedingsindustrieën wereldwijd! Fabrikanten die onderzocht zijn: Cadbury Schweppes, Coca-Cola, ConAgra, Danone, Kraft, Masterfood/Mars, Nestlé, PepsiCo, Tyson en Unilever; detaillisten die onderzocht zijn: Ahold, Aldi, Carrefour, Ito-Yokado, Kroger, Metro, Rewe, Schwartz, Tesco en Wal-Mart; restaurateurs die onderzocht zijn: Burger King, Compass, McDonald's, Sodexho en Yum!

Unox heeft al een begin gemaakt met het verwijderen van oa E621. Dit is een begin, maar er moet nog veel worden gedaan.

De natuur heeft de beste voeding gemaakt, daar kan geen chemie reus tegen op. Breek je de natuurwetten dan betaal je daarvoor een prijs en die is meestal je gezondheid.

Versla de voedingsgiganten

Vraag je je wel eens af waarom je je niet goed voelt, niet kan denken of dingen herinneren, niet kan slapen of geen zin in werk hebt? Lees dan maar eens het boek van Paul Stitt die een je een blik achter de schermen van de voedingsindustrie in Amerika geeft en je uitlegt hoe het komt dat je zo verlangt naar bepaald eten, waarom je teveel daarvan eet en toch hongerig blijft. Verder legt hij uit hoe je je 10 jaar jonger kan voelen en ook andere mensen kunt helpen.

Beating the food giants

Bijwerkingen van industrievoedsel

De top 10 zaken die de voedingsindustrie verzwijgt

Het gaat de industrie erom dat ze zoveel mogelijk voedsel aan naïeve consumenten verkopen en belangrijk daarbij is dat bepaalde onderwerpen niet aan het licht komen.

  1. De ingrediënten op het label laten niet alles zien. Kankerverwekkende chemicaliën zoals acrylamide die ontstaan bij het verhitten bij voeding worden niet vermeldt. Transvetzuren, de gevaarlijkste vetten die je kunt bedenken worden niet genoemd. Restanten van bleekmiddelen, pesticiden en andere chemicaliën worden niet genoemd.
  2. Steeds meer voeding bevat Mononatriumglutaminaat (MSG), de beruchte smaakversterker die je eetlust uit balans brengt en ervoor zorgt dat je meer gaat eten en ook je endocriene systeem uit balans brengt.
  3. MSG is slim verborgen in op het oog onschuldige ingrediënten zoals gist extract, gehydrolyseerd eiwit en gehydrolyseerd plantaardig eiwit. Deze stoffen zitten ook in de meeste vegetarische produkten.
  4. 80% van de kinderen met ADHD die niet langer voeding eten met kleurstoffen en geraffineerde koolhydraten herstelt binnen 2 weken van de ziekte.
  5. Aspartaam, wanneer deze stof een paar uur aan warmte wordt blootgesteld wordt deze afgebroken in chemicaliën zoals formaldehyde en mierenzuur. Formaldehyde is potentieel giftig voor de zenuwen en veroorzaakt schade aan ogen, hersenen en het zenuwgestel.
  6. Meeste dipsauzen bevatten geharde oliën (dus transvetzuren), smaakversterkers en kleurstoffen.
  7. Plastic voedselverpakkingen zijn een gevaar. Wetenschappers weten dat plastic de stof Bisphenol A in het voedsel brengt. Het koken in plastic containers (magnetron) kan dit nog verder verergeren. Bisphenol is een hormoon verstoorder en kan een mogelijke rol spelen bij prostaat- en borstkanker. Bij dierstudies is de rol bij prostaatkanker al aangetoond.
  8. Melk geproduceerd in de States is afkomstig van koeien met geïnjecteerde synthetische hormonen die wereldwijd verboden zijn. Deze hormonen spelen een belangrijke rol bij hormoon gerelateerde kankers.
  9. De meeste produkten die met gezondheidsclaims komen hebben amper voedingswaarde terwijl de echte waardevolle voeding zoals groente en fruit geen claims mogen doen, omgekeerde wereld dus.
  10. Fabrikanten kopen schapruimte bij supermarkten zodat de produkten met de meeste winst en minste kwaliteit ingrediënten de meeste aandacht krijgen en dit zijn ook precies de produkten die vaak een belangrijke rol spelen bij overgewicht, kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

©newstarget.com; Mike Adams