Rob's web

Zelfredzaamheid

Inleiding

Dit gedeelte helpt u om in tijden van ongemak en nood voorbereid te zijn, zodat u zoveel mogelijk zelf uw zaken kan afhandelen.

Bij grote calamiteiten is het van belang de hulpdiensten zoveel mogelijk te ontlasten. Dat kunt u doen door voorbereid te zijn.

Ook van belang is het om zaken niet uit de hand te laten lopen zoals een beginnende brand die u nog zelf kunt blussen. Ook het ontruimen van ruimtes hoort hierbij als het niet meer zelf te doen valt.

Een onderdeel van de zelfredzaamheid is uw eigen voedsel verbouwen. We kunnen denken aan groeten en fruit maar ook aan kleine dieren zoals kippen, konijnen e.d.

Willen we verder gaan dan is een eigen water voorziening een optie.

Energievoorziening zelf regelen is lastig. Zonnepanelen hebben een werkend elektriciteitsnet nodig om hun stroom te kunnen leveren. Willen we zonnepanelen en wind als bron gebruiken los van het net, dan hebben we deepcycle loodaccu's nodig en een flinke omvormer. De enigste reden voor stroom in een noodsituatie is het laten werken van koel/vries apparatuur en zolang gas blijft werken voor de CV ketel.