Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Oriëntaalse ossehaas
Oriëntaalse ossehaas
Filet de Boeuf à l'orientale
Benodigdheden
800 g ossehaas
zout
peper
2 tomaten
300 ml
tomatensaus
400 g
risotto
12
aardappelkroketjes
50 g boter
Bereidingswijze
Maak de tomatensaus.
Maak de aardappelkroketten.
Bereid als laatste de risotto.
Verdeel het vlees in vier stukken.
Deel de tomaten in tweeën.
Zet ze in een beboterd ovenvast schaaltje en zet dit 15 minuten in een oven van 180°C.
Smelt de boter en als ze heet is, sauteer dan het vlees in 3 minuten per kant bruin.
Doe ondertussen de aardappelkroketten in frituurvet van 180°C en bak ze bruin.
Geef zout en peper over het vlees.
Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, omring het met timbaaltjes risotto en halve tomaten.
Serveer de saus er apart bij.