Rob's web

Webdesign

De cursus webdesign is gebaseerd op XHTML en het gebruik van stylesheets (CSS).

De aandacht ligt op het foutloos schrijven van de code op een zo overzichtelijk mogelijke manier, of te wel K.I.S. Keep It Simple.

Aandachtspunten

Schrijf de site in (X)HTML voor inhoud en gebruik CSS voor de opmaak. JAVA-script is voor de meeste toepassingen niet noodzakelijk en wordt veel te veel voor dingen toegepast waar het ook goed kan met HTML, PHP en CSS.

CMS

CMS staat voor Content Management System. Hiermee kan online via een achterdeur, het management systeem, content op een website geplaatst worden. Voor blogs en nieuwssites wordt veel met Wordpress gewerkt. Hiermee is dan ook een RSS-feed beschikbaar die automatisch wordt bijgewerkt.

Voor een website als deze zijn statische pagina's een betere keus omdat er nauwelijks overhead is, iets wat bij een CMS aanzienlijk is.

Wilt u zelf uw layout van een CMS maken, dient u naast HTML en CSS ook PHP te kennen. Javascript wordt aanbevolen om te beheersen. U kunt aanvullende informatie vinden op W3schools.com.

HTML 5

Vanaf 2015 is HTML 5 vrijgegeven voor gebruik. De codeer praktijk van XHTML is ook in HTML 5 te gebruiken en wordt aanbevolen.

Wilt u dit gebruiken dan hoeft u alleen de nieuwe dingen aan te leren. Verder is er weer het een en ander eruit gehaalt.